MERKEZ0(212) 433 83 00
ANTALYA0(242) 248 26 06
BURSA0(224) 240 09 07
KAYSERİ0(352) 220 50 40

BBDAS/2023-150-Dijital Vergi Dairesi Kullanımına İlişkin Soru ve Cevaplar

Tarih   : 09.10.2023

Sayı    : BBDAS/2023-150

Konu  : Dijital Vergi Dairesi Kullanımına İlişkin Soru ve Cevaplar

 

552 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile kapsam, usul ve esasları belirlenen Dijital Vergi Dairesi 7/10/2023 tarihi itibarıyla https://dijital.gib.gov.tr/  adresinde hizmete açılmıştır.
 
Dijital Vergi Dairesi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin tek çatı altında birleştirilerek kişilerin tüm uygulamalara kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlaması, beyanname, bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin elektronik ortamda verilebilmesi ve bu belgelere ilişkin yapılan işlemlerin sonuçlarının ilgililerine elektronik ortamda sunulması ile mükelleflerin vergilendirmeye ilişkin ödevlerini yerine getirirken hizmet alma süreçlerinde günümüz bilişim teknolojilerinin getirdiği imkânlardan daha fazla yararlanması amacıyla geliştirilmiştir.
 
Dijital Vergi Dairesi ile Elektronik Uygulamalara Tek Yerden Erişim Sağlanıyor:
 
Dijital Vergi Dairesinin hizmete açılması ile İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr), İnternet Vergi Dairesi (intvrg.gib.gov.tr) ve e-Beyanname Sistemi (ebeyanname.gib.gov.tr) erişim sayfaları kapatılarak, elektronik uygulamalara dijital.gib.gov.tr adresinden üzerinden giriş yapılması imkânı sağlanmıştır.
 
Elektronik uygulamalara erişimin kolaylaştırılması ve sadeleştirilmesi amacıyla zaman içerisinde İnternet Vergi Dairesi ile İnteraktif Vergi Dairesindeki tüm işlemler Dijital Vergi Dairesine alınarak mükelleflerin bir noktadan işlem yapabilmeleri temin edilecektir.
 
Dijital Vergi Dairesine, daha önce İnternet Vergi Dairesi ve İnteraktif Vergi Dairesi gibi uygulamalar için alınan şifrelerin yanı sıra e-Devlet şifresi ile de giriş yapılabilmektedir.
 
Şifresi olmayanlar Dijital Vergi Dairesi üzerinden ya da vergi dairesine başvurarak şifre alabilirler. 
 
 
Fonksiyonel ve Kullanışlı Ekranlar Kullanıma Açıldı:
 
Dijital Vergi Dairesi, kullanıcı deneyimi dikkate alınarak geliştirilmiştir. Fonksiyonel ve kullanışlı ekranları ile Dijital Vergi Dairesi hem web’den hem de mobil cihazlardan rahatlıkla kullanılabilmektedir.
 
Öte yandan, daha önce sunulan hizmetlerden farklı olarak Dijital Vergi Dairesi ile mükelleflerimize vergi borçlarını kısmen ödeme imkânı sağlanmıştır.
 
Başvurular Dijital Vergi Dairesi Tarafından Sonlandırılabilecek:
 
Dijital Vergi Dairesi üzerinden mükelleflerin yaptığı başvurular üzerine vergi dairesince yapılan işlemlerin robotik süreçler ve yapay zekâ teknolojisi kullanarak Dijital Vergi Dairesi tarafından yapılmasına ve bu işlemler sonucunda düzenlenmesi gereken belgelerin Gelir İdaresi Başkanlığınca elektronik ortamda imzalanmasına, mühürlenmesine veya onaylanmasına karar verilebilecektir.
 
Bu sayede, mükellefiyet yazısı, borcu yoktur yazısı gibi bazı işlemlerin tamamen elektronik ortamda başlayıp sonuçlanması mümkün olabilecektir.
 
  • DİJİTAL VERGİ DAİRESİ SORU VE CEVAPLARI
 
  • Dijital Vergi Dairesi Nedir?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin tek çatı altında birleştirilerek kişilerin tüm uygulamalara kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlaması, beyanname, bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin elektronik ortamda verilebilmesi ve bu belgelere ilişkin yapılan işlemlerin sonuçlarının ilgililerine elektronik ortamda sunulması ile mükelleflerin vergilendirmeye ilişkin ödevlerini yerine getirirken hizmet alma süreçlerinde günümüz bilişim teknolojilerinin getirdiği imkânlardan daha fazla yararlanması amacıyla oluşturulan sistemdir.
 
  • Sistemden Kimler Yararlanabilir?
Sistemden;
  • Kullanıcı kodu ve şifresi bulunan,
  • e-Devlet şifresi bulunan,
  • dijital.gib.gov.tr adresi üzerinden e-devlet ile kayıt ol menüsünden şifre edinen gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilmektedir. 
  • Sistemi Kullanmak Zorunlu Mu?
Dijital Vergi Dairesi Sistemi Başkanlığımız tarafından mükelleflere kolaylık sağlamak amacı ile oluşturulan bir sistemdir. Sistemin kullanılması zorunlu değildir.
 
  • Sistemi Kullanmak İçin Başvuru Yapmak Gerekiyor mu?
Sistemi kullanmak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. Hâlihazırda kullanıcı kodu ve şifresi bulunanlar bu kullanıcı kodu ve şifre ile e-devlet şifresi bulunanlar e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapabileceklerdir. Kullanıcı kodu ve şifresi olmayan kişilerin dijital.gib.gov.tr adresi üzerinden sisteme kayıt olarak şifre edinmeleri gerekmektedir.
 
  • Sisteme Nereden ve Nasıl Giriş Yapılacaktır?
Sisteme T.C. Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası/kullanıcı kodu ve şifre bilgileri ile ya da e-Devlet şifresi ile dijital.gib.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılabilmektedir. Ayrıca e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden giriş yaptıktan sonra veya internet bankacılığı üzerinden e-Devlet sayfası kanalıyla da Dijital Vergi Dairesine geçiş yapılabilmektedir.
 
  • Sistemi Kullanmak İçin Kullanıcı Kodu ve Şifre Nasıl Alınabilir?
Dijital Vergi Dairesi uygulamamızdan faydalanmak için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gib.gov.tr adresi üzerinden sunmuş olduğu hizmetler (İnternet Vergi Dairesi, Defter Beyan Sistemi, Hazır Beyan Sistemi, e-Tebligat Sistemi) sebebiyle aldığınız şifreler ile veya e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilir; yeni şifre edinmek için ise sistem üzerinden online kayıt olabilir veya vergi dairenize başvurarak kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.
 
  • Vergi Dairenizden Şifre Edinmek İçin Yapmanız Gerekenler
    Eğer gerçek kişi iseniz 552 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde yer alan "Dijital Vergi Dairesi Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin)" formunu kendiniz veya Dijital Vergi Dairesi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla mükellefiyet kaydınız var ise bağlı bulunduğunuz vergi dairesine, mükellefiyet kaydınız bulunmuyor ise herhangi bir vergi dairesine vererek şifre edinmeniz mümkündür. Eğer tüzel kişi veya tüzel kişiliği olmayan teşekkül adına şifre almak istiyorsanız, ekte yer alan ''Dijital Vergi Dairesi Talep Bildirimi (Tüzel Kişiler ve Tüzel Kişiliği Olmayan Teşekküller İçin)'' formunu kanuni temsilci/idareci veya Dijital Vergi Dairesi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla bağlı olduğunuz vergi dairesine, mükellefiyet kaydı bulunmayan tüzel kişiliği olmayan teşekkül iseniz kanuni veya iş merkezinizin bulunduğu yer vergi dairesine vererek de şifre edinebilirsiniz.
 
  • e-Devlet Şifreniz ile Online Kayıt Olmak İçin Yapmanız Gerekenler
    Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) web sayfamızdan veya uygulama marketlerden indirebileceğiniz GİB mobil uygulamamızdan, E-devlet ile Kayıt Ol menüsü ile anında kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz. ''E-devlet ile Kayıt Ol'' menüsüne tıkladıktan sonra e-Devlet sistemine yönlendirilirsiniz; gerçek kişi iseniz kendinize ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizi; tüzel kişi iseniz kanuni temsilci/idareciye ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizi girmeniz beklenir. Girilen bilgilerin doğrulanması ile Dijital Vergi Dairesi sayfasına yönlendirilirsiniz. Burada istenilen bilgilerin girilmesi ve Dijital Vergi Dairesine giriş için kullanmak istediğiniz şifrenizi oluşturmanızın ardından, sistem tarafından kullanıcı kodunuz oluşturulur ve kayıt işleminiz tamamlanır. Tüzel kişilerin kayıt işlemleri esnasında kanuni temsilci/idareci bilgileri MERSİS sisteminden kontrol edilmektedir. Eğer bu platformda kaydınız bulunmuyor ise kullanıcı kodu ve şifre edinme talebinizi vergi dairesi aracılığı ile gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
 
  • Eski Şifrem Geçerli Mi?
Gelir İdaresi Başkanlığının internet üzerinden sunmuş olduğu uygulamalar (İnteraktif Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi, Defter Beyan Sistemi, Hazır Beyan Sistemi, e-Tebligat) sebebiyle almış olduğunuz şifrenizi Dijital Vergi Dairesine giriş için de kullanabilirsiniz.
 
  • Şifremi Değiştirmek İstiyorum Ne Yapabilirim?
Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan Ad Soyad / Unvan alanının üzerine tıklayarak "Şifre Değiştir" menüsünden şifrenizi değiştirebilirsiniz.
 
  • Sistem Hatalı Girişten Dolayı Kilitlendi Ne Yapabilirim?
Şifrenin art arda üç kere hatalı girilmesinden dolayı hesap beş dakika süreyle geçici olarak kilitlenir. Şifrenin unutulması durumunda "Şifremi Unuttum" seçeneği ile yeni şifre oluşturabilirsiniz.
 
  • Sistemin Avantajları Nelerdir?
  • Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin tek çatı altında birleştirilerek kişilerin tüm uygulamalara kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlaması.
  • Vergi dairesine gidilmeksizin vergisel işlemlerin yapılabilmesi.
  • Sistem üzerinden yapılan başvuru/taleplerin hangi aşamada olduğunun takibinin sağlanması.
  • Vergi dairesi sistemlerinde kayıtlı olan kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, mükellefiyet bilgileri ve motorlu taşıtlara ilişkin bilgilerin görüntülenebilmesi.
  • İşlemlerin sistem üzerinden başlatılması ve sonlandırılması.
  • Mükelleflere aracısız olarak elektronik ortamda hizmet sunulması.
  • Hizmet kalitesini arttırması.
  • Kırtasiyeciliği azaltması.
  • Yükümlülüklere ilişkin bürokratik işlemlerin azaltılması.
  • Vergiye gönüllü uyum seviyelerinin artırılması.
 
  • Bilgilendirme Mesajları (SMS) Ücretli Mi?
Dijital Vergi Dairesi kullanımınız sırasında cep telefonunuza gönderilen mesajlar tamamen ücretsizdir.
 
  • Sisteme Kayıtlı Cep Telefonu Numaramı Nasıl Değiştirebilirim?
Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde Ad Soyad/Unvan alanının üzerine tıklayarak "Telefon Bilgisi Güncelle" menüsünden Dijital/İnteraktif Vergi Dairesi talep/onay için kullanılan cep telefonu numaranızı değiştirebilirsiniz.
 
  • Sistemi Kullanarak Oluşturduğum Dilekçemi Nasıl İmzalayacağım?
Dijital Vergi Dairesini kullanarak oluşturmuş olduğunuz belgelerinizi 552 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca Elektronik imza ile imzalanmasına gerek bulunmamaktadır. Belgelerinizin vergi dairenize gönderilme aşamasında mobil telefonunuza gönderilen şifrenin doğrulanması yeterli olacaktır.
 
  • Dilekçemin Durumunu Nereden Takip Edeceğim?
Sisteme giriş yaptıktan sonra "Dilekçelerim/Oluşturduğum Dilekçeler” menüsünden oluşturduğunuz dilekçenizi görüntüleyebilir, dilekçenize vergi dairenizce yapılan işlemin durumunu sorgulayabilir, bu dilekçeyle ilgili oluşturulan evrakları görüntüleyebilirsiniz.
 
 
  • Vergi Dairesine Elden Teslim Ettiğim Dilekçelerimi de Sistem Üzerinden Görüntüleyebilir Miyim?
Vergi dairesine verdiğiniz ve taratılarak sisteme aktarılan tüm dilekçelerinizi Dijital Vergi Dairesi / Dilekçelerim / Oluşturduğum Dilekçeler menüsünden görüntüleyebilir, durumunu sorgulayabilir ve bu dilekçelerle ilgili oluşturulan evrakları görüntüleyebilirsiniz.
 
  • Sistemin Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?
Mükelleflerin vergisel işlemleri ile ilgili bilgiler, Vergi Usul Kanununun 5. maddesine göre mahremiyet taşıdığı için sisteme giriş yapılmadan sistemin kullanılması ve sistem içerisinde yer alan bilgi ve belgelere erişilmesi mümkün değildir.

Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapılacak işlemlerde sistemde kayıtlı cep telefonuna doğrulama kodu gönderilecektir. Doğrulama kodu bilgisi olmadan işleme devam edilemeyecektir.

Sisteme girişler kullanıcı kodu, T.C. kimlik numarası/vergi kimlik numarası, kullanıcı şifresi veya e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra 30 dakika süreyle işlem yapılmaması durumunda oturum otomatik olarak sonlandırılarak tekrar sisteme giriş yapılması beklenmektedir. Kullanıcı şifresinin art arda üç kere hatalı girilmesinden dolayı kullanıcı hesabı beş dakika süreyle geçici olarak kilitlenir.

Bilginin bütünlüğü ve gizliliği kriptolu iletişim (128-bit SSL) ile sağlanmaktadır. SSL teknolojisi ağ sunucusu ve ağ tarayıcısı arasındaki tüm bilgi akışını koruyan bir güvenlik protokolüdür.
 
  • Sisteme Giriş Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?
dijital.gib.gov.tr adresinde yer alan Şifremi Unuttum butonunu tıklayarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.
 
  • Şifresiz Yapabileceğim İşlemler Nelerdir?
 
  • MTV ve trafik para cezası ödeme,
  • Tapu harcı ödeme,
  • Cep telefonu harcı ödeme,
  • Umuma mahsus pasaport harcı ödeme,
  • Sürücü belgesi harcı ödeme,
  • Yurt dışına çıkış harcı ödeme,
  • Pasaport değerli kağıt bedeli ödeme,
  • Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ödeme,
  • T.C. kimlik kartı bedeli ödeme,
  • Göç idaresi ikamet tezkeresi harcı ödeme,
  • Ödeme plan numarası ile yapılandırma ödemesi,
  • Belge numarası ile ödeme,
  • Referans numarası ile ödeme,
  • Yabancı plakalı araç ödemeleri,
  • Mavi kart bedeli ödeme
  • e-Belge doğrulama,
  • Mükellefiyet ve borç durum yazısı doğrulama,
  • Dijital/İnteraktif Vergi Dairesi belge doğrulama,
  • Gerçek faydalanıcı durumunu gösterir belge doğrulama
  • Yabancılar için potansiyel vergi kimlik numarası alma
 
  • Dijital Vergi Dairesi Uygulamasını Mobil Cihazımda Nasıl Kullanabilirim?
Dijital vergi dairesi işlemlerini mobil cihazlarınız aracılığı ile gerçekleştirebilmek için, mobil cihazınıza App Store, Play Store ve AppGallery (Huawei) uygulama marketlerinde yer alan GİB Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.
 
  • Borç Bilgilerine Ait Görüntüleme Sağlayıp, Ödeme İşlemlerini Gerçekleştirebilir Miyim?
Dijital Vergi Dairesine giriş yaparak borç bilgilerinizi görüntüleyebilir ve ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yapmadan hızlı ödeme alanlarından veya mobil uygulamamızı App Store, Play Store ve AppGallery (Huawei) uygulama marketlerinden mobil cihazınıza indirerek de hızlı ve kolay bir şekilde ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
  • Ödeme Yaptım Makbuzuma Nereden Ulaşabilirim?
Dijital Vergi Dairesine giriş yaparak Ödeme ve Borç İşlemleri/Ödemelerim ve Alındılarım menüsünden ödeme belgenize ulaşılabilirsiniz.
 
  • Sistem Üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının Tüm Uygulamalarına Erişim Sağlayabilir Miyim?
Dijital Vergi Dairesine giriş yaptıktan sonra yetkiniz dahilinde İnteraktif Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi, e-Beyanname, Hazır Beyan, Defter Beyan, İadem Nerede, Yeni Nesil ÖKC, İhbar Bildirimi, e-Tebligat uygulamalarına şifresiz erişim sağlayabilirsiniz. B-Trans, e-Belge ve e-Defter uygulamalarına ise bu uygulamalara ait kullanıcı kodu ve şifre bilgileri ile giriş yaparak erişim sağlayabilirsiniz.
 
 
  • İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ SORU VE CEVAPLARI
 
  • İnteraktif Vergi Dairesi Nedir?
Vergiye uyum maliyetlerinin azaltılması, gönüllü uyumun teşvik edilmesi ve geri bildirimde bulunabilmesi amacıyla mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ortamda sunulan vergisel işlemlerini zaman ve yer koşulu aranmaksızın kolay, hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmesine imkân sağlayan güvenilir, etkileşimli bir sistemdir.
 
  • Sistemden Kimler Yararlanabilir?
Sistemden;
 
  • Hâlihazırda kullanıcı kodu ve şifresi bulunan,
  • e-Devlet şifresi bulunan,
  • https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden e-devlet ile kayıt ol menüsünden şifre edinen gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecektir. 
 
  • Sistemi Kullanmak Zorunlu mu?
İnteraktif Vergi Dairesi Sistemi Başkanlığımız tarafından mükelleflere kolaylık sağlamak amacı ile oluşturulan bir sistemdir. Sistemin kullanılması zorunlu değildir.
 
  • Sistemi Kullanmak İçin Başvuru Yapmak Gerekiyor mu?
Sistemi kullanmak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. Hâlihazırda kullanıcı kodu ve şifresi bulunanlar bu kullanıcı kodu ve şifre ile e - devlet şifresi bulunanlar e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapabileceklerdir.
Kullanıcı kodu ve şifresi olmayan kişilerin https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden e-devlet ile kayıt ol menüsünden sisteme kayıt olarak şifre edinmeleri gerekmektedir.
 
  • Sisteme Nereden ve Nasıl Giriş Yapılacaktır?
Sisteme Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası/kullanıcı kodu ve şifre bilgileri ya da e -devlet şifreniz kullanılarak https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılacaktır.
 
  • Sistemi Kullanmak İçin Kullanıcı Kodu ve Şifre Nasıl Alınabilir?
İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızdan faydalanmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresi üzerinden sunmuş olduğu hizmetler (İnternet Vergi Dairesi, Defter-Beyan Sistemi, Hazır Beyan Sistemi, e-Tebligat Sistemi) sebebiyle aldığınız şifreler ile veya e- devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilir; yeni şifre edinmek için ise sistem üzerinden online kayıt olabilir veya vergi dairenize başvurarak kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.
Vergi dairesinden şifre edinmek için:
Eğer gerçek kişi iseniz ekte yer alan “İnteraktif Vergi Dairesi Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin)” formunu kendiniz veya İnteraktif Vergi Dairesi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla mükellefiyet kaydınız var ise bağlı bulunduğunuz vergi dairesine, mükellefiyet kaydınız bulunmuyor ise herhangi bir vergi dairesine vererek şifre edinmeniz mümkündür.
Eğer tüzel kişi veya tüzel kişiliği olmayan teşekkül adına şifre almak istiyorsanız, ekte yer alan ‘’İnteraktif Vergi Dairesi Talep Bildirimi (Tüzel Kişiler ve Tüzel Kişiliği Olmayan Teşekküller İçin)’’ formunu kanuni temsilci/idareci veya İnteraktif Vergi Dairesi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla bağlı olduğunuz vergi dairesine, mükellefiyet kaydı bulunmayan tüzel kişiliği olmayan teşekkül iseniz kanuni veya iş merkezinizin bulunduğu yer vergi dairesine vererek de şifre edinebilirsiniz.
E-devlet şifreniz ile online kayıt olmak için:
İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) web sayfamızdan veya uygulama marketlerden indirebileceğiniz GİB mobil uygulamamızdan, E-devlet ile Kayıt Ol menüsü ile anında kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.
‘’E-devlet ile Kayıt Ol’’ menüsüne tıkladıktan sonra E-devlet sistemine yönlendirilirsiniz; gerçek kişi iseniz kendinize ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-devlet şifrenizi; tüzel kişi iseniz kanuni temsilci/idareciye ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-devlet şifrenizi girmeniz beklenir.
Girilen bilgilerin doğrulanması ile İnteraktif Vergi Dairesi sayfasına yönlendirilirsiniz. Burada istenilen bilgilerin girilmesi ve İnteraktif Vergi Dairesine giriş için kullanmak istediğiniz şifrenizi oluşturmanızın ardından, sistem tarafından kullanıcı kodunuz oluşturulur ve kayıt işleminiz tamamlanır.
Tüzel kişilerin kayıt işlemleri esnasında kanuni temsilci/idareci bilgileri MERSİS sisteminden kontrol edilmektedir. Eğer bu platformda kaydınız bulunmuyor ise kullanıcı kodu ve şifre edinme talebinizi vergi dairesi aracılığı ile gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
 
  • Sisteme Nereden ve Nasıl Giriş Yapılacaktır?
Sisteme Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası/kullanıcı kodu ve şifre bilgileri ya da e -devlet şifreniz kullanılarak https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılacaktır.
 
  • Sistemi Kullanmak İçin Kullanıcı Kodu ve Şifre Nasıl Alınabilir?
İnteraktif Vergi Dairesi uygulamamızdan faydalanmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresi üzerinden sunmuş olduğu hizmetler (İnternet Vergi Dairesi, Defter-Beyan Sistemi, Hazır Beyan Sistemi, e-Tebligat Sistemi) sebebiyle aldığınız şifreler ile veya e- devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilir; yeni şifre edinmek için ise sistem üzerinden online kayıt olabilir veya vergi dairenize başvurarak kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.
Vergi dairesinden şifre edinmek için:
Eğer gerçek kişi iseniz ekte yer alan “İnteraktif Vergi Dairesi Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin)” formunu kendiniz veya İnteraktif Vergi Dairesi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla mükellefiyet kaydınız var ise bağlı bulunduğunuz vergi dairesine, mükellefiyet kaydınız bulunmuyor ise herhangi bir vergi dairesine vererek şifre edinmeniz mümkündür.
Eğer tüzel kişi veya tüzel kişiliği olmayan teşekkül adına şifre almak istiyorsanız, ekte yer alan ‘’İnteraktif Vergi Dairesi Talep Bildirimi (Tüzel Kişiler ve Tüzel Kişiliği Olmayan Teşekküller İçin)’’ formunu kanuni temsilci/idareci veya İnteraktif Vergi Dairesi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla bağlı olduğunuz vergi dairesine, mükellefiyet kaydı bulunmayan tüzel kişiliği olmayan teşekkül iseniz kanuni veya iş merkezinizin bulunduğu yer vergi dairesine vererek de şifre edinebilirsiniz.
E-devlet şifreniz ile online kayıt olmak için:
İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) web sayfamızdan veya uygulama marketlerden indirebileceğiniz GİB mobil uygulamamızdan, E-devlet ile Kayıt Ol menüsü ile anında kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.
‘’E-devlet ile Kayıt Ol’’ menüsüne tıkladıktan sonra E-devlet sistemine yönlendirilirsiniz; gerçek kişi iseniz kendinize ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-devlet şifrenizi; tüzel kişi iseniz kanuni temsilci/idareciye ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-devlet şifrenizi girmeniz beklenir.
Girilen bilgilerin doğrulanması ile İnteraktif Vergi Dairesi sayfasına yönlendirilirsiniz. Burada istenilen bilgilerin girilmesi ve İnteraktif Vergi Dairesine giriş için kullanmak istediğiniz şifrenizi oluşturmanızın ardından, sistem tarafından kullanıcı kodunuz oluşturulur ve kayıt işleminiz tamamlanır.
Tüzel kişilerin kayıt işlemleri esnasında kanuni temsilci/idareci bilgileri MERSİS sisteminden kontrol edilmektedir. Eğer bu platformda kaydınız bulunmuyor ise kullanıcı kodu ve şifre edinme talebinizi vergi dairesi aracılığı ile gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
 
  • Eski Şifrem Geçerli mi?
Gelir İdaresi Başkanlığının internet üzerinden sunmuş olduğu uygulamalar (İnternet vergi dairesi, defter beyan sistemi, hazır beyan sistemi, e -tebligat) sebebiyle almış olduğunuz şifrenizi interaktif vergi dairesine giriş için de kullanabilirsiniz.
 
  • Şifremi Değiştirmek İstiyorum Ne Yapabilirim?
Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde Ad Soyad/Unvan alanının üzerine gelindiğinde "Şifre Değiştir" alanına tıklanarak şifre değiştirme işlemi yapılır.
 
 
  • Şifrem Art Arda Üç Kere Hatalı Girişten Dolayı Kilitlendi Ne Yapabilirim?
Şifrenin art arda üç kere yanlış girilmesinden dolayı hesap 5 dakika süreyle geçici olarak kilitlenir. Şifrenin unutulması durumunda "Şifremi Unuttum" seçeneği ile yeni şifre oluşturabilirsiniz.
 
  • Sistemin Avantajları Nelerdir?
 
  • Vergi dairesine gidilmeksizin vergisel işlemlerin yapılabilmesi.
  • İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılan başvuru/taleplerin hangi aşamada olduğunun takibinin sağlanması.
  • Vergi dairesi sistemlerinde kayıtlı olan kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, mükellefiyet bilgileri ve motorlu taşıtlara ilişkin bilgilerin görüntülenebilmesi.
  • İşlemlerin sistem üzerinden başlatılması ve sonlandırılması.
  • Mükelleflere aracısız olarak elektronik ortamda hizmet sunulması.
  • Hizmet kalitesini arttırması.
  • Kırtasiyeciliği azaltması.
  • Yükümlülüklere ilişkin bürokratik işlemlerin azaltılması.
  • Vergiye gönüllü uyum seviyelerinin artırılması.
 
  • Bilgilendirme Mesajları (SMS) Ücretli mi?
İnteraktif Vergi Dairesini kullanımınız sırasında cep telefonunuza gönderilen mesajlar tamamen ücretsizdir.
 
  • Sistemde Kayıtlı Cep Telefonu Numaramı Nasıl Değiştirebilirim?
Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde Ad Soyad/Unvan alanının üzerine gelindiğinde "Cep Telefon Bilgisi Güncelle" alanına tıklanarak kayıtlı telefon numaranızı değiştirebilirsiniz.
 
  • Sistemi Kullanarak Oluşturduğum Dilekçemi Nasıl İmzalayacağım?
İnteraktif Vergi Dairesini kullanarak oluşturmuş olduğunuz belgelerinizi 492 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca Elektronik imza ile imzalanmasına gerek bulunmamaktadır. Belgelerinizin vergi dairenize gönderilme aşamasında mobil telefonunuza gönderilen şifrenin doğrulanması yeterli olacaktır.
 
  • Sistem Üzerinde Oluşturduğum Dilekçeme Birden Fazla Ek Ekleyebilir miyim?
İnteraktif Vergi Dairesini kullanarak evrak oluşturma sırasında ek eklenebilir alanda bilgisayarınızdan CTRL tuşuna basarak birden fazla dosya seçiminde bulunabilirsiniz.
 
  • Dilekçemin Durumunu Nereden Takip Edeceğim?
Sistem içerisinde yer alan "İşlem Durumlarım ve Sonuçları' alanından oluşturduğunuz dilekçenizi görüntüleyebilir, dilekçenize vergi dairenizce yapılan işlemin durumunu sorgulayabilir, ‘Gelen Evraklarım’ menüsünden size hitaben yazılan yazıları görüntüleyebilirsiniz. 
 
  • Vergi Dairesine Elden Teslim Ettiğim Dilekçelerimi de Sistem Üzerinden Görüntüleyebilir miyim?
Vergi dairesine verdiğiniz ve taratılarak sisteme aktarılan tüm dilekçelerinizi yine İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden görüntüleyebilir, durumunu sorgulayabilir ve bu dilekçelerle ilgili oluşturulan evrakları görüntüleyebilirsiniz.
 
  • Adres Numarası Bulunmayan Adresler için Sicil Bildiriminde Bulunabilir miyim?
Faaliyette bulunduğunuz/bulunacağınız adresin numarasının bulunmaması durumunda (köyler veya yeni açılan adres kodu bilinmeyen konum) işe başlama/adres değişimi/şube açılış bildirimlerinin eski usulde kağıt ortamında vergi dairenize verilmesi gerekmektedir
 
  • Sistemin Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?
Mükelleflerin vergisel işlemleri ile ilgili bilgiler, Vergi Usul Kanununun 5. maddesine göre mahremiyet taşıdığı için sisteme giriş yapılmadan sistemin kullanılması ve sistem içerisinde yer alan bilgi ve belgelere erişilmesi mümkün değildir.
Sisteme giriş yapabilmek için Kullanıcı Kodu/TC Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ve Kullanıcı Şifresi bilgileri kullanılmaktadır. 60 dakika süreyle sorgulama yapılmaması durumunda Kullanıcı Kodu/TC Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ve Kullanıcı Şifresi bilgilerinin tekrar girilmesi istenecektir.
Şifrenin arka arkaya 3 defa hatalı girilmesi durumunda kullanıcı hesabı 5 dakika için erişilemez hale gelecektir.
İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılacak işlemlerde sistemde kayıtlı cep telefonuna doğrulama kodu gönderilecektir. Doğrulama kodu bilgisi olmadan işleme devam edilemeyecektir.
Bilginin bütünlüğü ve gizliliği kriptolu iletişim (128-bit SSL) ile sağlanmaktadır. SSL teknolojisi ağ sunucusu ve ağ tarayıcısı arasındaki tüm bilgi akışını koruyan bir güvenlik protokolüdür.
 
  • Sisteme Giriş Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?
https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden Şifremi Unuttum butonunu tıklayarak e-devlet şifrenizi kullanarak yeni şifre oluşturabilirsiniz. Şifremi Unuttum menüsüne tıkladıktan sonra E-devlet sistemine yönlendirilirsiniz; gerçek kişi iseniz kendinize ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e -devlet şifrenizi; tüzel kişi iseniz kanuni temsilci/idareciye ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-devlet şifrenizi girmeniz beklenir. Girilen bilgilerin doğrulanması ile İnteraktif Vergi Dairesi sayfasına yönlendirilirsiniz. Burada istenilen bilgilerin girilmesi ve İnteraktif Vergi Dairesine giriş için kullanmak istediğiniz yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.
Tüzel kişilerin şifremi unuttum işlemleri esnasında kanuni temsilci/idareci bilgileri MERSİS sisteminden kontrol edilmektedir. Eğer bu platformda kaydınız bulunmuyor ise kullanıcı kodu ve şifre edinme talebinizi vergi dairesi aracılığı ile gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
 
  • İnteraktif Vergi Dairesi Uygulamasını Mobil Cihazımda Nasıl Kullanırım ?
İnteraktif vergi dairesi işlemlerini mobil cihazlarınız aracılığı ile gerçekleştirebilmek için, mobil cihazınıza App Store, Play Store ve AppGallery(Huawei) uygulama marketlerinde yer alan GİB Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.
 
 
  • İNTERNET VERGİ DAİRESİ SORU VE CEVAPLARI
 
  • Internet Vergi Dairesi İşlemleri Uygulamasında hangi bilgiler sorgulanabilir?
Internet Vergi Dairesinde, Otomasyona Geçen Vergi Dairelerine kayıtlı TÜZEL ve GERÇEK kişiler aşağıdaki bilgileri sorgulayabilirler:
Vergi Dairesinde mevcut mükellef kimlik bilgilerini,
2000 yılında ve sonrasında yapılan işlemlerle ilgili tahakkuk, tahsilat, vadesi gelen ve gelmeyen borç bilgilerini,
Bu dönemlerle ilgili olarak verilen ek beyanlar ve vergi inceleme sonuçlarına göre ikmalen ve re sen tarh edilen vergilerle ilgili tahakkuk, tahsilat , vadesi gelen ve gelmeyen borç bilgilerini,
Son 1 ay içerisindeki tahakkuk, tahsilat ve düzeltme işlemlerini,
Yurt Dışı Çıkış Yasağı ile ilgili detay bilgilerini,
Gümrük Çıkış Beyannameleri tescil numarası, Gümrük İdaresi, kapanma tarihi bilgilerini,
İşlenemeyen Ödemelerini; vergi ödemelerinde bilgi eksikliği yanlışlıklar ya da fazla ödeme olması gibi nedenlerle hesaplara işlenemeyen kayıtlarını
 
  • Internet Vergi Dairesi İşlemleri Uygulamasından yararlanmak için nasıl başvurulur?
Bu hizmetten yararlanmak isteyen TÜZEL kişilerin;
Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu (Tüzel Kişiler)nu doldurması,
Internet Hizmetleri Başvuru Formunun alt kısmında yer alan Beyan Metnini imzalaması,
Kurum yetkilisi ya da kurum yetkilisinin Zarf Teslim Yazısı ile yetkilendirdiği bir kişinin bu belgelerle birlikte mükellefin bağlı olduğu Vergi Dairesine gelerek başvuruyu fiilen yapması gerekmektedir.
Bu hizmetten yararlanmak isteyen GERÇEK kişilerin;
Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu (Gerçek Kişiler)nu doldurması,
Internet Hizmetleri Başvuru Formunun alt kısmında yer alan Beyan Metnini imzalayıp bağlı olduğu Vergi Dairesine gelerek başvuruyu fiilen veya noterden tasdikli yetki belgesi ile vekil tayin edilen kişinin yapması gerekmektedir.

Vergi Dairesi; Internet Hizmetleri Başvuru Formu üzerindeki mükellef bilgilerin doğruluğunu kontrol eder.
Başvuruyu yapan kişiye Kullanıcı Kodu ve Kullanıcı Şifresi bilgilerini kapalı şifre zarfı içerisinde teslim eder.
Kullanıcı hesabı bu işlemi takiben internette aktif hale getirilir.
 
  • Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu nasıl temin edilir?
TÜZEL kişiler Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu (Tüzel Kişiler)nu,

GERÇEK kişiler Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu (Gerçek Kişiler)nu

Internet Vergi Dairesinden ya da bağlı olduğu vergi dairesinden alabilirler.
 
  • Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formunu kimler imzalayabilir?
Başvuru formunu GERÇEK kişiler için kişinin kendisi, TÜZEL kişiler için ise tüzel kişiliği temsile yetkili kişiler imzalayabilir.
 
  • TÜZEL kişiler için Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formunu imzalamak yetkisinde ve zorunda olanlar Vergi Dairesine bizzat gelmek zorunda mı?
Hayır. Internet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formunun doldurularak imzalanması yeterlidir. Ancak Zarf Teslim Yazısı doldurularak vergi dairesinde Internet hizmetlerine ilişkin işlemleri yapmak üzere bir kişi yetkilendirilmelidir.
 
  • Sitenin güvenliği nasıl sağlanıyor?
Vergi ile ilgili bilgiler, Vergi Usul Kanununun 5. maddesine göre mahremiyet taşıdığı için Internet üzerinden yapılacak borç sorgulamalarında yetkisi olmayan şahısların vergi bilgilerine erişimi engellenmiştir.


Kimlik doğrulama için Kullanıcı Kodu, Kullanıcı Şifresi ve Kişisel Şifre bilgileri kullanılmaktadır. 5 dakika süreyle sorgulama yapılmaması durumunda Kullanıcı Kodu, Kullanıcı Şifresi ve Kişisel Şifrenin tekrar girilmesi istenecektir. Şifrenin arka arkaya 5 defa hatalı girilmesi durumunda kullanıcı hesabı 12 saat için erişilemez hale gelecektir.

Bilginin bütünlüğü ve gizliliği kriptolu iletişim (128-bit SSL) ile sağlanmaktadır. SSL teknolojisi ağ sunucusu ve ağ tarayıcısı arasındaki tüm bilgi akışını koruyan bir güvenlik protokolüdür.
 
  • Kullanıcı Kodu nedir?
Vergi dairesi tarafından kapalı zarf içerisinde Internet Vergi Dairesi uygulamasından yararlanabilmeniz için size özel verilen, 8 karakterden oluşan kullanıcı kodudur. Her mükellefe yalnız bir kullanıcı kodu verilmektedir.
 
  • Kullanıcı Şifresi nedir?
Kullanıcı şifresi ilk giriş için vergi dairesi tarafından kapalı zarf içerisinde verilen, 6 karakter uzunluğundaki şifredir. Güvenliğiniz için Kullanıcı Şifrenizi değiştiriniz. Seçeceğiniz şifre 6 karakter uzunluğunda olmalıdır. Şifrenizin kolay tahmin edilebilir olmamasına özen gösteriniz. Şifrenizi kimseye söylemeyiniz. Kullanıcı Şifrenizi ayda bir değiştiriniz.
 
  • Kişisel Şifre nedir?
İlk girişte Kişisel Şifre olarak "maliye" kullanılmaktadır. Güvenliğiniz için Kişisel Şifrenizi ilk girişte değiştiriniz. Seçeceğiniz şifre 6 karakter uzunluğunda olmalıdır. Şifrenizin kolay tahmin edilebilir olmamasına özen gösteriniz. Şifrenizi kimseye söylemeyiniz. Kişisel Şifrenizi ayda bir değiştiriniz.
 
  • Kullanıcı Şifremi/Kişisel Şifremi unuttum, ne yapmalıyım?
Bu durumda bağlı olduğunuz vergi dairesine başvuruda bulunmanız ve yeniden şifre almanız gerekmektedir. Alacağınız kapalı zarfta, kullanıcı kodunuz aynı kalmak üzere, yeni bir kullanıcı şifresi olacaktır. Kişisel şifreniz ilk giriş için yine "maliye" olacaktır.
 
  • Ekranda gördüğüm borç bilgileri ile bana göre vergi dairesine olan borcum arasında fark var, ne yapmalıyım?
Bu durumda vergi dairesindeki kayıtlar geçerlidir. Belgelerinizle birlikte lütfen vergi dairenize başvurunuz.
 
  • Bugün vergi dairesine verdiğim beyannameme ilişkin tahakkuk ve tahsilat bilgilerini göremiyorum, neden?
Vergi dairelerinde gün içinde yapılan işlemlere ait veriler gün sonunda merkeze iletilmektedir. Ekranda görüntülenen bilgiler bir gün öncesinin bilgileridir.
 
  • Bankaya yatırdığım vergimin tahsilat bilgilerini göremiyorum, neden?
Tahsilat yetkisi olan bankalardan manyetik ortamda en geç ertesi güne kadar alınan vergi tahsilat bilgileri vergi dairesi kayıtlarına bankaya yapılan ödeme tarihinden 3-4 gün sonra otomatik olarak işlenmektedir.
 
  • Beyannamemi posta ile vergi daireme gönderdim. Tahakkuk bilgilerini göremiyorum, neden?
Posta ile gönderilen beyannemelere ilişkin tahakkuk işlemleri beyannamenin Posta İdaresinden vergi dairesine gelmesinden sonra yapılmaktadır. Makul bir süre geçtikten sonra tekrar kontrol ediniz. Hala göremiyorsanız, lütfen vergi dairenize başvurunuz.
 
  • Yeni İnternet Vergi Dairesi ile başkasının adıma işlem yapabilmesi için neler yapmam gereklidir?
Yetki Verme Nedir?
Yeni İnternet Vergi Dairesinin özelliklerinden biri olan "Başkası Adına İşlem Yapma", ancak yetki verme ile mümkün olmaktadır. Örneğin bir meslek mensubuna (SM, SMMMM) sizin adınıza işlem yapma yetkisi verdiğinizde, musabeciniz kendi hesabı ile sizin işlemlerinizi de gerçekleştirebilecektir. Bunun için önce bir form doldurarak ne tür yetkiler vermek istediğinizi belirtmelisiniz.
Yetki Verme Formu
İnternet Hizmetleri Kullanımına İlişkin Yetki Verme Formunu buraya tıklayarak edinebilirsiniz.
Yetki Verme işleminin gerçekleşmesi için İnternet Hizmetleri Kullanımına İlişkin Yetki Verme Formunu doldurup bağlı olduğunuz vergi dairesine teslim etmelisiniz.
Yetki formunda bulunan tüm alanların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formda hem yetki veren hem de yetki verilen kişiye ait bilgiler istenmektedir.
Formda bulunan "Vergi Kimlik Numarası" alanına, T.C vatandaşı olan gerçek kişiler, T.C kimlik numaralarını yazmalıdır.
Formda bulunan "Adı Soyadı / Unvanı", "Doğum Yeri / Tüzel Kişilerde Kanuni Merkezi", "Doğum Tarihi / Tüzel Kişilerde Kuruluş Tarihi" alanlarına sırasıyla; gerçek kişiler ad soday, doğum yeri, doğum tarihi bilgilerini girerken tüzel kişiler ünvan, resmi kuruluş yeri ve kuruluş tarihi bilgilerini girmelidir.
Yukarıda belirtilen alanların yanısıra formdaki diğer alanlar doldurulurken yetki veren ve/veya yetki verilen kişi bir adi ortaklık şeklindeki mükellef ise bu ortaklığa ait bilgiler kullanılmalıdır.
Formun bir diğer bölümü olan "Yetki Çeşidi" kısmında yetki verilen kişinin, yetkiyi veren adına hangi işlemleri yapmaya yetkili olacağı belirtilmelidir. Burada en az bir kutucuğu işaretlemelisiniz. Bunun yanısıra her üç kutucuğu da işaretleyebilirsiniz. Burada bulunan "Sorgulama", yetki verilen kişinin mükellef adına sadece sorgulama işlemlerini yapabiliceğini belirtmektedir. "Dilekçe Verme", mükellef adına "Borcu Yoktur Yazısı" vb. dilekçeleri almak için kullanılır. "Bilgi Girişi" ise mükellefe ait YMM, Belge Basım, Fatura/Çek vb. bilgilerin girilmesi ile ilgilidir.
Form eksiksiz bir şekilde doldurulup koşullar okunduktan sonra hem yetki veren hem de yetki verilen kişi tarafından imzalanmalıdır. Yeki formunu imzalayıp vergi dairesine teslim ederek formda yazılı bulunan koşulları kabul ve taahhüt etmiş olursunuz.
Yetki verme formunun teslim edilmesinin ardından yetki verilen kişi başkası adına işlem yapmaya başlayabilir.
 
Başkası Adına İşlem Yapma
Kendisine, başkası adına işlem yapma yetkisi verilen kişi, İnternet Vergi Dairesinde kendi hesabına giriş yaptıktan sonra kolayca adına işlem yaptığı mükellefi değiştirebilir. Bunun için kendi hesabını kapatıp yeniden başka bir hesapla giriş yapmak zorunda kalmaz.
Eğer başkası adına işlem yapma yetkiniz varsa İnternet Vergi Dairesine giriş yaptıktan sonra sağ tarafta giriş bilgilerinizin göründüğü kısımda "Değiştir" düğmesi belirir. Aşağıdaki resimde bu kısım görülmektedir.
Bu düğmeye tıklandığında yeni bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Burada size yetki vermiş mükelleflerin listesini göreceksiniz. Adına işlem yaptığınız mükellefi değiştirmek için mükellefi listeden seçip "Tamam"a tıklayın. Bu andan itibaren yaptığınız tüm işlemler seçtiğiniz mükellef adına yapılacaktır. Tabi yapabileceğiniz işlemler seçtiğiniz mükellefin size vermiş olduğu yetkilerle sınırlıdır.
 
Saygılarımızla.
 
                   BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş.
 
(!) Sirkülerimizde yer verilen açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, vergiyi doğuran olay ve diğer yükümlülüklerin özelliğine göre farklılıklar oluşabileceğinden tereddüt edilen hususlarda konusunda uzman bir danışmandan veya yetkili kurumlardan görüş alınması gerekmekte olup, sadece sirkülerimiz esas alınarak yapılacak işlemler sonucunda doğabilecek zararlardan yazar veya müşavirliğimiz sorumlu tutulamaz.

2611 kişi tarafından görüntülenmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ


BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM ve YMM A.Ş.


Boğaziçi Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. vergi ve yönetim danışmanlığı hizmetleri veren profesyonel bir organizasyondur.

© Copyright 2016-2024 | Boğaziçi Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.