MERKEZ0(212) 433 83 00
ANTALYA0(242) 248 26 06
BURSA0(224) 240 09 07
KAYSERİ0(352) 220 50 40

2019-41-Temel Fatura Olarak Düzenlenen E-Faturaların İptal Edilebilmesine İmkan Veren “E-Fatura İptal Portalı” Oluşturulmasına İlişkin Duyuru

Tarih              : 07.03.2019

Sayı                : 2019-41

Konu              : Temel Fatura Olarak Düzenlenen  E-Faturaların İptal Edilebilmesine İmkan Veren “E-Fatura İptal Portalı” Oluşturulmasına İlişkin Duyuru 

 
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 05.03.2019 tarihli duyuruda; temel fatura olarak düzenlenen E-Faturaların iptal edilebilmesine imkan veren “E-Fatura İptal Portalı” oluşturulduğu belirtilmektedir.
 
Daha önceden Temel fatura olarak düzenlenen E-Faturalara muhatabı tarafından sistem üzerinden itiraz imkanı olmadığından, harici yollarla itiraz edilebilmekteydi.
 
Uygulamaya açılan bu portal aracılığı ile; bundan böyle, sistem üzerinden muhatabına iletilen e-fatura için kabul veya ret yanıtı verilebilme imkanı sağlanmış oldu.

E-Fatura İptal Portalına ve Kullanım Kılavuzuna aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 
 
Saygılarımızla.
 
            BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş.
 
 
 
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI DUYURUSU
 
 
e-Fatura uygulamasında “Temel Fatura”senaryosunda düzenlenen ancak e-Fatura uygulamasına ilişkin sistem üzerinden Kabul veya Red yanıtı dönülemeyen e-Faturaların, elektronik ortamda iptal talebinin e-Faturanın düzenleyicisi tarafından oluşturulması ve iptal taleplerinin elektronik ortamda muhatabı alıcıları tarafından onaylanmasını sağlamak amacıyla, Gelir İdaresi Başkanlığınca “e-Fatura İptal Portalı”mükelleflerimizin kullanımına sunulmuştur.

  - e-Fatura İptal Portalı’na ulaşmak için tıklayınız..

 - Temel Senaryoda Düzenlenen e-Faturaların İptaline İlişkin “E-Fatura İptal Portalı” Kullanım Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız..

 
 

2119 kişi tarafından görüntülenmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ


BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM ve YMM A.Ş.


Boğaziçi Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. vergi ve yönetim danışmanlığı hizmetleri veren profesyonel bir organizasyondur.

© Copyright 2016-2024 | Boğaziçi Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.